ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΤΕπ: Παρατείνεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης των ελληνικών εξαγωγών

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) παρέτεινε το ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου και των εξαγωγών της Ελλάδας, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Σκοπός της απόφασης αυτής είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και να στηρίξει τον διεθνή εμπορικό τους ρόλο.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης της Χρηματοδότησης του Εξωτερικού Εμπορίου, το οποίο καταρτίστηκε αρχικά τον Ιούνιο του 2013 και σήμερα παρατείνεται, η ΕΤΕπ θα παρέχει εγγυήσεις που καλύπτουν τους κινδύνους που συνδέονται με ενέγγυες πιστώσεις και άλλα προϊόντα χρηματοδότησης του εμπορίου που παρέχονται από ελληνικές τράπεζες.

Η εγγύηση της ΕΤΕπ σημαίνει ότι οι πελάτες ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό θα διασφαλίζουν την ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων που καθορίζονται σε αυτά τα εμπορικά εργαλεία. 

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης απ’ όλη την Ελλάδα μπορούν να λάβουν ενίσχυση για τις εμπορικές και εξαγωγικές τους συναλλαγές με μέγιστη διάρκεια τα τρία χρόνια.


Το Πρόγραμμα θα βοηθήσει επίσης τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας να πραγματοποιούν πωλήσεις των προϊόντων τους στο εξωτερικό, αλλά και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον ανταγωνισμό σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.


«Η στήριξη του διεθνούς ρόλου των ελληνικών επιχειρήσεων θα συμβάλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Η παράταση του επιτυχημένου αυτού προγράμματος θα βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές και να κερδίσουν νέους πελάτες στη διεθνή αγορά», δήλωσε ο Νίκολας Ζένετ, επικεφαλής του νεοϊδρυθέντος Investment Team for Greece της ΕΤΕπ.


Στην παράταση της πρωτοβουλίας αυτής συμφώνησαν και οι τρεις ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν αρχικά στο εν λόγω πρόγραμμα, δηλαδή η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος , η Τράπεζα Πειραιώς, και η Τράπεζα Eurobank-Ergasias.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.