ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Bloomberg: Θα «εκτοξευτούν» οι συμφωνίες στη βιομηχανία πετρελαίου

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι συμφωνίες στη βιομηχανία πετρελαίου πρόκειται να «εκτοξευτούν», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, με στελέχη του χώρου να δηλώνουν αισιόδοξα, παρά τις αναδιαρθρώσεις και χρεοκοπίες πολλών εταιρειών.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια κάποια αισιοδοξία και εργαζόμαστε επάνω σε αρκετές συμφωνίες που μπορεί να υλοποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο Christian Jomaas, επικεφαλής οικονομικών στην Pareto Securities.

Αν και εταιρίες όπως η Statoil έχουν επισημάνει πως επιθυμούν να τονώσουν υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία, η εξαγορά της Northern Offshore από την Shandong Offshore International για 1,3 δισ. κορώνες (153 εκατ. δολάρια) και η απόκτηση των Premier Oil Norge και Svenska Petroleum Exploration από την Det Norske Oljeselskap, είναι από τις λίγες συμφωνίες τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι εταιρίες έχουν βρεθεί εκτεθειμένες σε αναδιαρθρώσεις και χρεοκοπίες, καθώς τα μετρητά λιγοστεύουν. Ωστόσο, αυτό ενδέχεται να αλλάξει λόγω μιας ανάκαμψης του αργού Brent τον Ιανουάριο, περίπου στα 40 δολάρια το βαρέλι από 27, η οποία έχει πυροδοτήσει την αισιοδοξία των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Αν και κάποιες εταιρίες θα συνεχίζουν να αγωνίζονται, οι πιο σταθερές αγορές έχουν φέρει πιθανούς αγοραστές και πωλητές πιο κοντά σε συμφωνίες.

«Όλοι εύχονται να αγοράσουν ποιοτικές εταιρίες σε μειωμένες τιμές», ανέφερε ο Jomaas, «αλλά σπάνια το καταφέρνουν αυτό», πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Περισσότερες αναδιαρθρώσεις και χρεοκοπίες το 2016 θα προσφέρουν τη βάση για ενοποίηση, υποστήριξε ο Jomaas. Αυτό αναμένεται να προσελκύσει επενδυτές με πολύ κεφάλαιο, όπως special situations funds, hedge funds και private equity funds, που αναμένουν να μπουν στην αγορά.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.