ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε νέα συνάντηση που ορίστηκε για την Τρίτη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής των θεσμών θα συζητηθεί το θέμα των «κόκκινων» δανείων, με βάση τις προτάσεις που εχει συντάξει η κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα ζητήματα που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, ήταν και οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο νόμο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο και καθορίζει το καθεστώς λειτουργίας των εταιριών διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων. Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το καθεστώς φορολόγησης των εταιριών διαχείρισης, δηλαδή αν θα φορολογούνται ως τράπεζες ή ως εταιρίες.

Σε ό,τι αφορά στο επίσης φλέγον ζήτημα της απελευθέρωσης και των δανείων που έως τις 15 Απριλίου βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας, δηλαδή των δανείων με υποθήκη πρώτη κατοικίας καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η σημερινή συνάντηση δεν μπήκε σε βάθος στο ζήτημα το οποίο θα ξανασυζητηθεί την Τρίτη.

Τα θέματα αυτά, όπως εκτίμησε ο ίδιος ο υπουργός, θα έχουν πιθανώς κλείσει έως την Τρίτη, καθώς οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σημαντικά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Επίσης στόχος είναι να μη φορολογείται ως εισόδημα το ποσό του δανείου που διαγράφεται από την τράπεζα.

Ένα ακόμη ζήτημα το οποίο εξετάστηκε σήμερα είναι τι θα γίνει με τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν παράλληλη οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία εκτός από τις τράπεζες.

Οι δημοσιονομικές επιπτώσεις του αναπτυξιακού νόμου στα τεχνικά κλιμάκια

Οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των μέτρων που περιλαμβάνονται στον αναπτυξιακό νόμο ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης του γενικού γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη με τους εκπροσώπους των θεσμών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Το υπουργείο Οικονομίας έχει ετοιμάσει ήδη το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και το έχει παραδώσει στους θεσμούς με στόχο την κατάθεση του στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν και πάντως πριν από την ολοκλήρωση του συνολικότερου αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του επόμενου διμήνου.

Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν οι παρατηρήσεις των θεσμών στις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Γ. Α.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman