ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έρχονται «ραβασάκια» για όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας θα λάβουν το επόμενο διάστημα «ραβασάκια» από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Μελαχρινός.

Μιλώντας στο Mega,  ο κ. Μελαχρινός τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάσει τη χρήση νέων τεχνολογιών για τον ηλεκτρονικό έλεγχο των εκκρεμοτήτων των ιδιοκτητών αυτοκινήτων. Αποκάλυψε ότι σε όλα τα αυτοκίνητα θα τοποθετείται μια ηλεκτρονική συσκευή και με αυτό το τρόπο «θα μπορεί ηλεκτρονικά το κράτος να βλέπει αν είναι πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και οποιαδήποτε εκκρεμότητα του οδηγού προς το κράτος». 

Στη συνέχεια, τόνισε ότι όταν κάποιος πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας του στην τράπεζα η κάρτα θα ενημερώνεται απευθείας και κατ’ επέκταση το ελληνικό κράτος. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να επιταχύνει τους ελέγχους και θα κάνει πιο ολοκληρωμένες διασταυρώσεις. Η συγκεκριμένη κάρτα θα βρίσκεται σε εμφανές σημείο και θα εκπέμπει ένα σήμα. Ο κ. Μελαχρινός τόνισε ότι την κάρτα θα την «προμηθεύονται οι ιδιοκτήτες χωρίς κόστος. Θα υποδηλώνει και θα είναι ένα σημείο ελέγχου. Τα περασμένα χρόνια είχαμε μεγάλο πρόβλημα από τους οδηγούς που δεν πλήρωναν τέλη, αλλά και από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα», τόνισε και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το σχέδιο αυτό είναι ακόμη υπό σκέψη.

Επίσης, ερωτηθείς για το αν θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας τους, ο κ. Μελαχρινός τόνισε ότι «στο πρώτο στάδιο θα έρθουν κάποια ειδοποιητήρια από το υπουργείο οικονομικών για όσους δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους», ωστόσο δεν προσδιόρισε το χρόνο αποστολής των σημειωμάτων.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman