ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φοροδιαφυγή: Έρχονται «fast track» έλεγχοι καταθέσεων

Tweet
Share
Tweet
Share

Τη δυνατότητα ελέγχου καταθέσεων σε βάθος δεκαπενταετίας, έναντι δεκαετίας που ισχύει σήμερα, προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο μάλιστα οι έλεγχοι να ολοκληρώνονται μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Μια σημαντική τεχνική βελτίωση στο ειδικό λογισμικό, με το οποίο το υπουργείο Οικονομικών ελέγχει τις τραπεζικές καταθέσεις όσων μπαίνουν στο «στόχαστρο» για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, θα έχουν πολύ σύντομα στη διάθεση τους οι ελεγκτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς παράγοντες αρμόδιους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, η βελτίωση που θα γίνει στον τρόπο και στην ταχύτητα ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων θα αποτελέσει και ένα από τα βασικά μέσα πίεσης προς όσους έχουν αδήλωτες καταθέσεις, για να ενταχθούν στην επικείμενη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων.

«Ο έλεγχος των τραπεζικών κινήσεων της τελευταίας 15ετίας θα γίνεται μέσα σε μία εβδομάδα, αντί για έναν χρόνο που χρειάζεται σήμερα», έλεγε, χαρακτηριστικά, κυβερνητικό στέλεχος. «Αυτό θα κάνει τη διαφορά στους ελέγχους». 

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στη ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων κεφαλαίων, η κυβέρνηση θα επιθυμούσε έναν ενιαίο συντελεστή υπολογισμού του φόρου, καθώς και την παροχή έκπτωσης στον φόρο για τις περιπτώσεις επένδυσης τωνκεφαλαίων που νομιμοποιούνται, όπως για παράδειγμα με την αγορά ακινήτων.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσμοί είναι αντίθετοι σε αυτές τις προτάσεις, προκρίνοντας τη φορολόγηση των αδήλωτων κεφαλαίων με βάση τη κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το έτος απόκτησης του «μαύρου» εισοδήματος. 

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman