ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Αθήνα διαψεύδει τα Σκόπια-Δεν επιβεβαιώνεται επιστροφή προσφυγών

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία που διέρρευσε από το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ για επαναπροώθηση περίπου 1.500 προσφύγων που πέρασαν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Από τις συγκεκριμένες πηγές έγινε γνωστό ότι, μετά την ομαδική είσοδο στην ΠΓΔΜ των προσφύγων που είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη, από άλλο σημείο των συνόρων, στην Ελλάδα επέστρεψαν περίπου 200 πρόσφυγες, οι οποίοι απωθήθηκαν από Σκοπιανούς στρατιώτες και βρίσκονται πλέον στην διάθεσητων ελληνικών αρχών για νέα ταυτοποίηση.

Από τον έλεγχο που έχει κάνει μέχρι στιγμής κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, διαπιστώνεται ότι οι 200 πρόσφυγες που δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, είναι από αυτούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και διαθέτουν τα έγγραφα που τους χορηγήθηκαν μετά την αρχική ταυτοποίηση τους.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους που πέρασαν στην γειτονική χώρα, στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα επανεισδοχής απο τα Σκόπια, ουτε έχει διαπιστωθεί επιστροφή τους από τα επίσημα σημεία των συνόρων, ή άλλους ανεπίσημους δρόμους.

Ωστόσο, για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα απο τις αρχές Ασφαλείας, παράλληλα με την έρευνα που διενεργείται για την κυκλοφορία του φυλλαδίου, το οποίο παρότρυνε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη να περάσουν τα σύνορα απο σημείο που δεν υπήρχε φράκτης, με αποτέλεσμα να πνιγούν τρεις άνθρωποι σε χείμαρο, κοντά στην κωμόπολη της Γευγελής.

Από την πλευρά τους, τα Σκόπια επιμένουν ότι οι πρόσφυγες που πέρασαν στο έδαφός τους, «επέστρεψαν», ωστόσο, οι επίσημες -τουλάχιστον- τελωνειακές και αστυνομικές αρχές στο ελληνικό έδαφος δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία.

«Θα είναι παράνομο να επιστρέψουν οι Σκοπιανοί τους πρόσφυγες με βάση τη συνθήκη της Γενεύης» τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.