ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους Θεσμούς-Επιστρέφουν στις 2 Μαΐου

Tweet
Share
Tweet
Share

Στις 2 Μαΐου αναμένετι η επιστροφή του Κουαρτέτου όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, εισερχόμενος στην τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών πριν την ανάπαυλα.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στις στις 2 Απριλίου και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις 4 Απριλίου. Στόχος όπως είπε είναι η συμφωνία να συζητηθεί στο EwG στις 11 Απριλίου. Σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την προσεχή Πέμπτη. 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό το ΔΝΤ εξακολουθεί να έχει τις μεγαλύτερες διαφωνίες.

Κατά τον κο Κατρούγκαλο είναι δεδομένη η διατήρηση της Εθνικής Σύνταξης στα 384 ευρώ με 20ετία, αλλά και η διάσωση των κύριων συντάξεων, ενώ η προσωπική διαφορά συζητείται μόνο για «τεχνικά θέματα».

Αντίθετα υπάρχει απόκλιση στα ποσοστά αναπλήρωσης. Επί του θέματος ο υπουργός σημείωσε ότι το πόσο αναλογικό θα είναι το σύστημα είναι απόφαση της ελληνικής πλευράς. «Δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει δέσμευση που να απορρέει από το μνημονίο», είπε χαρακτηριστικά.

Παραμένει η διαφορά και στο θέμα της αύξησης των εισφορών, με το ΔΝΤ να εμφανίζει και σε αυτό το σκέλος τις μεγαλύτερες ενστάσεις. Σημειώνεται ότι αν δεν περάσει το μέτρο η κυβέρνηση θα κληθεί να προχωρήσει σε περικοπές έως 600 εκατ. ευρώ στις επικουρικές.

Σύμφωνα με τον ίδιο με τις κυβερνητικές προτάσεις πιάνεται ο στόχος για 1% του ΑΕΠ συν τη προβολή για επιπλέον 0,5% του ΑΕΠ έως το 2018 με την ωρίμανση των μέτρων.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman