ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα

Tweet
Share
Tweet
Share

Επίσκεψη ιστορικής σημασίας πραγματοποιεί στην Κούβα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επισφραγίζοντας μια προσέγγιση που θεωρούνταν για καιρό αδιανόητη και η οποία χαιρετίστηκε ομόφωνα σε όλο τον κόσμο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος θα μεταβεί στη συνέχεια στην Αργεντινή, θέλει επίσης να βελτιώσει την εικόνα της χώρας του στη λατινική Αμερική. Από την άποψη αυτή, ο παλιός Κουβανός εχθρός αποτελεί το τέλειο σύμβολο μιας νέας σχέσης με την περιοχή και, τη στιγμή που ολοκληρώνει τη δεύτερη προεδρική θητεία του, ο Ομπάμα επιθυμεί να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην προσπάθεια αυτή ώστε να καταστήσει δύσκολη οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση από τον όποιο διάδοχό του.

Αυτός είναι ο στόχος που έχει οδηγήσει τον Λευκό Οίκο να κηρύξει τους τελευταίους μήνες μια σειρά μέτρων για τη χαλάρωση του εμπάργκο που επιβάλλεται στο νησί από το 1962 και η πλήρης άρση του οποίου εξαρτάται από το Κογκρέσο.
Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Starwood ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι πήρε το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών για να ανοίξει δύο ξενοδοχεία στην Αβάνα. Είναι η πρώτη αμερικανική πολυεθνική που εγκαθίσταται στην Κούβα μετά την επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο το 1959.

Η μεγάλη στιγμή της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου θα είναι η ομιλία που θα εκφωνήσει την Τρίτη σ' ένα θέατρο της Αβάνας, μπροστά στις κάμερες της κουβανικής τηλεόρασης. Την Τρίτη ο Ομπάμα θα συναντήσει επίσης διαφωνούντες και έχει δεσμευθεί ότι θα μιλήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τον Ραούλ Κάστρο, ο οποίος πριν από σχεδόν 10 χρόνια διαδέχθηκε τον αδελφό του, Φιντέλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman