ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αεροδρόμιο Βρυξελλών: Δύο εκρήξεις με δεκάδες τραυματίες-Πληροφορίες για 11 νεκρούς

Tweet
Share
Tweet
Share

Πανικός έχει προκληθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών από δύο συνεχείς εκρήξεις. Δεκάδες τραυματίες και 11 νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός των φονικών εκρήξεων. Κλειστό θα παραμείνει το αεροδρόμιο.

O Alex Rossi μιλώντας στο Skynews είπε: « Ήμουν στο duty free στο αεροδρόμιο Zaventem και άκουσα δύο πολύ, πολύ δυνατές εκρήξεις. Μπορούσα να αισθανθώ το κτήριο να κινείται. Παντού υπήρχε σκόνη και καπνός. Κατευθύνθηκα προς το μέρος απ’ όπου προήλθε η έκρηξη και έβλεπα ανθρώπους ζαλισμένους και σοκαρισμένους. Όλοι εδώ μιλούν για ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα. Οι Αρχές δεν επιβεβαιώνουν τίποτα επισήμως.

Δε γνωρίζω πως έγινε η έκρηξη. Το μόνο βέβαιο είναι πως το αεροδρόμιο των Βρυξελλών αποτέλεσε στόχο τρομοκρατικού χτυπήματος. Όλοι μετακινούμαστε προς την έξοδο αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι είναι πολύ φοβισμένοι. Μάλιστα υπάρχει έντονη η ανησυχία ότι ίσως ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις.»

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αφίξεων και συγκεκριμένα στο γκισέ της American Airlines. Ωστόσο Βέλγος δημοσιογράφος αλλά και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο check-in στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης (NBC, Associated Press) υπάρχουν 35 τραυματίες και 11 νεκροί. 

ruxelles 7

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, πριν σημειωθούν οι εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί.

 

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman