ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τρόμος στις Βρυξέλλες: 4 εκρήξεις σε αεροδρόμιο και Μετρό-31 νεκροί τουλάχιστον

Tweet
Share
Tweet
Share

Πανικός έχει προκληθεί στη καρδιά της Ευρώπης από δύο συνεχείς εκρήξεις. Το Αεροδρόμιο και το Μετρό των Βρυξελλών αιματοκυλίστηκαν από επίθεση βομβιστή. Δεκάδες τραυματίες και 31 νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός των φονικών εκρήξεων. «Παγωμένη» όλη η Ευρώπη.

 

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν οκτώ το πρωί (ώρα Βρυξελλών) όταν σκόρπισε ο θάνατος ανάμεσα στους επιβάτες του μεγαλύτερου αεροδρομίου του Βελγίου Ζάβεντεμ μετά από δύο ισχυρές εκρήξεις. Μέχρι στιγμής οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 35. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την ύπαρξη πολλών νεκρών. 

ΝBC και το Russian Today, επικαλούμενα πηγές από την βέλγικη αστυνομία ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 17! Για αρκετούς νεκρούς στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κάνει λόγο και το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαιώση.

Η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου αλλά και το Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters, ανέφεραν πως οι δύο ισχυρότατες εκρήξεις στο Αεροδρόμιο προκλήθηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας!

 

Σοκαριστική περιγραφή δημοσιογράφου-αυτόπτη μάρτυρα

O Alex Rossi μιλώντας στο Skynews είπε: « Ήμουν στο duty free στο αεροδρόμιο Zaventem και άκουσα δύο πολύ, πολύ δυνατές εκρήξεις. Μπορούσα να αισθανθώ το κτήριο να κινείται. Παντού υπήρχε σκόνη και καπνός. Κατευθύνθηκα προς το μέρος απ’ όπου προήλθε η έκρηξη και έβλεπα ανθρώπους ζαλισμένους και σοκαρισμένους. Όλοι εδώ μιλούν για ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα. Οι Αρχές δεν επιβεβαιώνουν τίποτα επισήμως.

Δε γνωρίζω πως έγινε η έκρηξη. Το μόνο βέβαιο είναι πως το αεροδρόμιο των Βρυξελλών αποτέλεσε στόχο τρομοκρατικού χτυπήματος. Όλοι μετακινούμαστε προς την έξοδο αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι είναι πολύ φοβισμένοι. Μάλιστα υπάρχει έντονη η ανησυχία ότι ίσως ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις.»

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αφίξεων και συγκεκριμένα στο γκισέ της American Airlines. Ωστόσο Βέλγος δημοσιογράφος αλλά και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο check-in στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Κλειστό το αεροδρόμιο-Δεν προσγειώνεται η πτήση 620 της Aegean Airlines από Αθήνα για Βρυξέλλες

Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η πτήση 620 της Aegean Airlines από Αθήνα για Βρυξέλλες δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με  τη Βελγική κρατική τηλεόραση, υπάρχουν 35 τραυματίες και 23 νεκροί. 

info

Από βομβιστή αυτοκτονίας προκλήθηκε το μακελειό

Όπως μετέδωσε η βελγική κρατική τηλεόραση VRT, επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Κλειστά τα αεροδρόμια σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας τα αεροδρόμια σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. 

Κλείνει τα σύνορα η Ολλανδία

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η Ολλανδία προχωρά στο κλείσιμο των συνόρων της με το Βέλγιο. Οι έλεγχοι πλέον είναι εξονυχιστικοί. 

ruxelles 7

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, πριν σημειωθούν οι εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Αιματοκύλισμα και στο Μετρό-10 νεκροί

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό Μάλμπεκ στις Βρυξέλλες κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δυστυχώς όπως επιβεβαιώθηκε και από τις Αρχές, οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 10 ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 15.

Όπως αναφέρει το δίκτυο RTBF, η πόλη των Βρυξελλών, βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού 4, γεγονός που συνεπάγεται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman