ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ανοίγει το Taxis- Σε πόσες δόσεις θα εξοφληθούν οι φόροι

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε λίγες ημέρες ανοίγει το σύστημα Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φόρων.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, είναι θέμα ημερών η έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Την Τρίτη ψηφίστηκαν οι διατάξεις αναφορικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης και την απενεργοποίηση των τεκμηρίων για φορολογούμενους με εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση και μόλις δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανοίγει το σύστημα Taxis.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναδρομικής αύξησης των φόρων για τα εισοδήματα του 2015.

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των φόρων, προς το παρόν ο νόμος ορίζει ότι αυτή θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, στα τέλη Ιουλίου, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στα τέλη Νοεμβρίου χωρίς την έκπτωση 1,5% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης η οποία καταργήθηκε μετά από απαίτηση των δανειστών.

Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο έχει θέσει πρόταση στους δανειστές να εξοφληθεί ο φόρος εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις και μένει να φανεί αν θα καμφθούν οι αντιστάσεις τους. Στην περίπτωση που αυτό συμβεί, θα υπάρξει τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman