ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Την Τετάρτη το νομοσχέδιο για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

Tweet
Share
Tweet
Share

Την προσεχή Τετάρτη η Κυβέρνηση καταθέτει στην Βουλη το νομοσχέδιο που θα διευθετεί τα ζητήματα υλοποίησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Εξάλλου από τις αρχές της εβδομάδας εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την ανακούφιση της κατάστασης στην Ειδομένη, με ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί και διάθεση μέσων μεταφοράς για τη μετακίνησή τους στις δομές που μπορούν να φιλοξενηθούν.

Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για τη Διαχείριση των Προσφυγικών Ροών, Γιώργος Κυρίτσης, είπε ότι κατά την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απορρέουν από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στο σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, αλλά και τα γενικότερα ζητήματα για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, η Ελλάδα κινητοποιήθηκε ήδη από το περασμένο Σάββατο και έχει σε μεγάλο βαθμό καλύψει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία και αφορούν την εφαρμογή της.

Αποφασίστηκε ότι την Τετάρτη κατατίθεται στην Βουλή σχέδιο νόμου για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας και απαιτούν νομικές διευθετήσεις.

Προχωρά η σύσταση οργάνου με εποπτικό ρόλο το οποίο θα συντονίζει τα ήδη υπάρχοντα και τις επιμέρους δομές.

Υπεύθυνος για τον επιτελικό συντονισμό αναλαμβάνει ο γγ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Επίσης, η κυβέρνηση προχωρά στην ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε πρώτη φάση με την αναβάθμιση της υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, σε γενική γραμματεία.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο συζητήθηκε το σχέδιο για προσλήψεις πολιτικού προσωπικού που θα στελεχώσει την υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία είναι ήδη έτοιμα τα σχέδια για τη διαδικασία επανεισδοχής.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία εντός 20 ημερών 30.000 θέσεων φιλοξενίας πρόσθετων σε αυτές που ήδη υπάρχουν.

Επιπλέον προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ανακούφιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη και για τον λόγο αυτό γίνεται άμεσα η προσπάθεια ενημέρωσης των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί και η διάθεση μεταφορικών μέσων για μετακίνηση σε θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες αυτην την στιγμή σε δομές φιλοξενίας.

Η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς από την αρχή της επόμενης εβδομάδας σε συνδυασμό με τις νέες θέσεις φιλοξενίας που δημιουργούνται.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman