ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κλίμα «φτιάχνει» η κυβέρνηση ενόψει της κόντρας για τη Δικαιοσύνη

Tweet
Share
Tweet
Share

Συνολικές απαντήσεις στα όσα καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση στο μέτωπο του προσφυγικού και της αξιολόγησης αναμενεται να δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά, την Τρίτη το απόγευμα.

 

Και αυτό την ώρα που η κυβέρνηση είναι μπροστά στο φάσμα μιας κλιμακωτής αξιολόγησης που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα ειναι ό ,τι χειρότερο για την οικονομία, αλλά και τον πολιτικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου που ευελπιστεί οτι το Πάσχα θα έλθει «συνολική ανάσταση».

Επιπλέον η κυβερνητική ηγεσία την Τρίτη θα επιχειρήσει να καταδείξει ότι το ηθικό πλεονέκτημα παραμενει το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ σε αντιδιαστολή με τη ΝΔ. Μάλιστα από την κυβερνητική πλευρά αφήνουν να εννοηθεί ότι στη συζήτηση «κρυμμένοι γαλαζοπράσινοι σκελετοί θα βγουν από τα ντουλάπια». Κι αυτό λίγες ώρες μετά τη σκληρή κόντρα Γεροβασίλη - Κουμουτσάκου με αιχμή το θέμα των εκβιαστών, αλλά και των σχετικών δημοσιευμάτων του κυριακάτικου Τύπου για τις σχέσεις των εκβιαστών με τη Συγγρού.

Από την κυβέρνηση είναι προφανές οτι στήνεται κλίμα πόλωσης και σκληρής κόντρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσίευμα της κυριακάτικης «Αυγής» αναφέρει ότι η κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι υπουργοί, Νίκος Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, θα προσέλθουν στη συζήτηση με οκτώ φακέλους για ισάριθμα θέματα όπως λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, δάνεια εκδοτικών και άλλων επιχειρήσεων, σχετικές τροπολογίες, ρυθμίσεις απαλλαγής από ποινικές ευθύνες, παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης που αναδεικνύουν τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Επιχείρηση αντιπερισπασμού

Από τη ΝΔ πάντως εκτιμούν ότι το όλο θέμα έχει να κάνει με μια επιχείρηση αντιπερισπασμού, ώστε το Μέγαρο Μαξίμου να καλύψει την αδυναμία του να διαχειριστεί το πολύπλοκο σκηνικό (προσφυγική και οικονομική κρίση) που έχει διαμορφωθεί και με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα, την ώρα μάλιστα που απαιτείται συνεννόηση και συναίνεση.

«Η διάθεση από εμάς για συναίνεση υπήρχε και υπάρχει πάντα, όμως η άλλη πλευρά με τις κινήσεις της κάνει το αντίθετο», λένε χαρακτηριστικά από τη Συγγρού που προετοιμάζονται όχι μόνο για την κοινοβουλευτική μάχη της Τρίτης, αλλά συνολικά ακόμη και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Γιώργος Αλεξακης

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman