ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μεταναστευτικό: Συναίνεση αλλά και εσωκομματικές διαφοροποιήσεις ενόψει ψηφοφορίας

Tweet
Share
Tweet
Share

Η διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτέλεσε τη βασική ανησυχία της ομάδας των «53» που εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις για το νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, προσθέτοντας ένα «μικρό πονοκέφαλο» στην ηγεσία ενόψει και της σημερινής απογευματινής ψηφοφορίας.

Στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν για το νομοσχέδιο που ρυθμίζει ζητήματα αναφορικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, διατυπώθηκαν αντιρρήσεις της ομάδας των «53+», για την εφαρμογή της διαδικασίας ασύλου, με τρόπο που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μάλιστα μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοιν. Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η «ομάδα των 53+» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ως «αρνητική εξέλιξη, που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας» τη συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας για το προσφυγικό.


Σημειώνει ότι η συμφωνία δεν συνάδει με τη διεθνή νομιμότητα, δεν αντλεί την έμπνευσή της από τις ουμανιστικές ευρωπαϊκές αξίες, αλλά βάζει τη σφραγίδα της στη λογική των κλειστών συνόρων, της μείωσης των ανθρώπινων ροών και της Ευρώπης-φρούριο.


Η «ομάδα των 53+» επισημαίνει ότι με τη συμφωνία αυτή το προσφυγικό μετατρέπεται από ευρωπαϊκό και διεθνές θέμα σε ελληνοτουρκικό. 
Πάντως, με στήριξη η οποία υπερβαίνει την κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίζεται σήμερα με κατεπείγουσες διαδικασίες στη Βουλή, το νομοσχέδιο που διευθετεί σειρά διοικητικών και περιφερειακών θεμάτων για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης εν όψει της εφαρμογής της σχετικής συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας.


Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν σήμερα στην Ολομέλεια, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται οι συνθήκες για την διαμόρφωση ευρείας συναίνεσης. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΚΚΕ, που τοποθετείται αρνητικά.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.