ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναστασιάδης: Δεν επιβραδύνονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διέψευσε ότι υπάρχει επιβράδυνση των συνομιλιών για το Κυπριακό λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, στις 23 Μαΐου

Τη συγκεκριμένη απάντηση έδωσε ο Κύπριος πρόεδρος θέλοντας έτσι να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ανέφερε ότι τον Μάιο θα υπάρξει επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό και συνολική διευθέτηση έως το τέλος του χρόνου.

«Όσοι ισχυρίζονται πως υπάρχει επιβράδυνση λόγω των εκλογών, το κάνουν για να καλύψουν τις δικές τους θέσεις, οι οποίες είναι κάθετα αντίθετες με τις αρχές δικαίου» απάντησε ο κ. Αναστασιάδης σε ερώτηση εάν η αναφορά του Τούρκου προέδρου υποδεικνύει ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τις εκλογές. 

Αναφορικά με την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι πρόκειται για επιτυχία, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. «Αλίμονο αν δεν διδαχθήκαμε από τα λάθη μας και επανέλθουμε σε πολιτικές που θα τις υπαγορεύει ο λαϊκισμός αντί ο ορθολογισμός» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman