ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έτσι θα πληρωθεί φέτος ο φόρος εισοδήματος

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, όπως δηλαδή και πέρυσι, θα γίνει η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος και φέτος, με την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για πολλές μηνιαίες δόσεις να μένει στην άκρη, έπειτα από την μεγάλη αναμονή για την σχετική απάντηση των τεχνικών κλιμακίων.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει στο άνοιγμα της εφαρμογής για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς τα χρονικά περιθώρια άρχισαν να στενεύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίοδος εμπρόθεσμης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα είναι τρίμηνη, δηλαδή οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωσή τους έως και το τέλος Ιουνίου, με ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης έως τα μέσα Ιουλίου χωρίς επηρεασμό του αριθμού και του χρονοδιαγράμματος των δόσεων.

Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για πληρωμή του φόρου σε έως έξι μηνιαίες δόσεις παραμένει «ζωντανή», με ανοιχτό πάντα το ενδεχόμενο να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα μέσα στον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αν υπάρξει θετική απάντηση των θεσμών.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman