ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λαγκάρντ: Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις καλή τη πίστη

Tweet
Share
Tweet
Share

«Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην αντιμετώπιση της Ελλάδας με διαπραγματεύσεις καλή τη πίστη», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο Bloomberg, στον απόηχο της κόντρας του Ταμείου με την Αθήνα.

Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, οι στόχοι του Ταμείου είναι δυο:

Πρώτον, να αποκατασταθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στη χώρα και να είναι βιώσιμο το χρέος της.

Δεύτερον, να αποκτήσει η ελληνική οικονομία την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να είναι ανεξάρτητη.

Οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα και θα συνεχιστούν «καλή τη πίστει», υπογράμμισε.

«Τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν. Αυτές είναι οι μαγικές λέξεις», υπογράμμισε, ερωτηθείσα για τους στόχους του προγράμματος. «Εάν τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι χαμηλότερα, γιατί αυτό χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες, τότε η ελάφρυνση χρέους πρέπει να είναι μεγαλύτερη μακροπρόθεσμα, γιατί αυτό χρειάζεται για να βγαίνουν τα νούμερα», σημείωσε.

Θέλουμε διατηρήσιμα μέτρα, τα οποία θα διαρκέσουν πολύ μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα, υπογράμμισε η κ. Λαγκάρντ.

«Προσκληθήκαμε από τις ελληνικές αρχές να εμπλακούμε στο πρόγραμμα και να βοηθήσουμε με πολύ ικανά στελέχη την ελληνική οικονομία. Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε με διαφάνεια. Δεν μπορούμε να κλείσουμε συμφωνία στο παρασκήνιο. Πρέπει να το κάνουμε όπως το κάνουμε με όλες τις χώρες. Είμαστε ανεξάρτητη αρχή», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ερωτηθείσα για τις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ότι «έχουν πολλά πάνω-κάτω τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά θα συνεχίσουμε, γιατί είμαστε εκεί για τους πολίτες».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman