ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όλγα Γεροβασίλη από Ρωσία: Επενδυτική πρόκληση η Ελλάδα

Tweet
Share
Tweet
Share

Πρόσκληση στους Ρώσους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα «σε όλους τους τομείς της οικονομίας» και ιδιαίτερα σε εκείνους των εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας, την ενέργεια, τον τουρισμό, τις υποδομές και τα ακίνητα, απηύθυνε ο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επισκέπτεται επίσημα τη Μόσχα, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους, ελληνορωσικής φιλίας.

«Πρωτοβουλίες όπως, επιχειρηματικές αποστολές, προωθητικές ενέργειες, εβδομάδες προβολής προϊόντων κ.α. ενεργούν υποστηρικτικά στον τομέα αυτό. Εννοείται πως και οι εκδηλώσεις του αφιερωματικού έτους 2016 μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση και στις εμπορικές μας σχέσεις» πρόσθεσε συμπληρωματικά.

Αναμένονται Συμφωνίες

Μιλώντας στο κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων «Tass», η κυβερνητική εκπρόσωπος, επισήμανε ότι «η σύναψη συμφωνιών με τη Ρωσική Ομοσπονδία, εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων» αναβαθμίζοντας τη σημασία που αποδίδει η Αθήνα στην ελληνορωσική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Ειδικά για το εγγύς μέλλον, όπως υπογράμμισε, «αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής ορισμένων συμφωνιών, όπως για παράδειγμα η νέα Συμφωνία Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας και το Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Σημαντικό επίσης γεγονός για το 2016, όπως είπε, θα αποτελέσει το 1ο Φόρουμ του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, στις 29-30 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η επιδίωξη για τη σύσφιγξη των εμπορικών δεσμών των δύο χωρών, πρόσθεσε, επιβεβαιώνεται και με την ανάδειξη της Ρωσίας ως τιμώμενης χώρας, φέτος, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Το εμπάργκο ήταν επιζήμιο

Η κυρία Γεροβασίλη, επανέλαβε την ελληνική θέση για το δυτικό εμπάργκο, λέγοντας ότι επιδεινώνει τα πράγματα, ενώ αβίαστα έσπευσε σε σχετική ερώτηση να αναγνωρίσει ότι τα ρωσικά αντίμετρα είχαν αρνητικό αντίκτυπο σε τομείς της Ελληνικής Οικονομίας, όπως η Γεωργία και ο Τουρισμός, για τους οποίους «μπορεί να ενταθεί η συνεργασία των δύο χωρών».

«Το εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα, έπληξε παραδοσιακά εξαγόμενα προϊόντα στη ρωσική αγορά, που ανέρχονται σχεδόν στο ένα τρίτο του συνόλου των εξαγόμενων ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία το έτος 2013- έτος αναφοράς, διότι είναι το τελευταίο κατά το οποίο δεν υπήρχαν εκατέρωθεν κυρώσεις» είπε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε ότι εντός του Απριλίου η μικτή ομάδα εργασίας θα συνεδριάσει προκειμένου να λάβει σχετικές αποφάσεις. 

«Περιμένουμε τους Ρώσους τουρίστες»

Η κυρία Γεροβασίλη, αναφερθείσα στο τομέα του Τουρισμού και αφού δήλωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό, εξομολογήθηκε: «θα θέλαμε να δούμε περισσότερους Ρώσους τουρίστες να επισκέπτονται την Ελλάδα, με την οποία συνδέονται με κοινές πολιτιστικές παραδόσεις και όπου αναπτύσσονται πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Όπως είπε, «Λαμβάνουμε πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα ως προς το ενδιαφέρον Ρώσων πολιτών να επισκεφθούν την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε ολοένα και αυξανόμενο αριθμό τουριστών από τη Ρωσία. Έχουμε θετικές ενδείξεις για το 2016, και αναμένουμε υπερδιπλασιασμό του αριθμού των Ρώσων επισκεπτών σε σχέση με την περασμένη χρονιά».

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγγειλε ενίσχυση των προξενικών αρχών και του δικτύου των ελληνικών Κέντρων Θεωρήσεων στη Ρωσία, συμπληρώνοντας ότι για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, οργανώνεται Τουριστικό Φόρουμ στην Αθήνα στις 12 και 13 Μαΐου.

Εκεί, όπως δήλωσε,  θα παρευρεθούν οι σημαντικότεροι κυβερνητικοί και περιφερειακοί τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας, tour operators, ΜΜΕ, και αντίστοιχοι πολιτειακοί παράγοντες και τουριστικοί φορείς της Ελλάδας, ενώ, για τις 20 Μαΐου, έχει οργανωθεί Διάσκεψη στην Αθήνα, με σκοπό την προώθηση του θρησκευτικού και περιηγητικού τουρισμού.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman