ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε αναζήτηση επενδυτικού «σοκ» η κυβέρνηση «μετρά» 3 πρώτα project

Tweet
Share
Tweet
Share

Εναγωνίως αναζητά θετικές ειδήσεις η κυβέρνηση ώστε να δώσει στίγμα «αναπτυξιακής απογείωσης». Έτσι μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι η χώρα άντεξε το δύσκολο έτος 2015 και κατάφερε να μην εχει ύφεση, προτάσσει σειρά επενδυτικών σχεδίων για να πείσει ότι διακατέχεται απο φίλο-επιχειρηματικό πνεύμα και να αλλάξει το κλίμα. Έτσι αφενός με διαρροές εκφράζει την αισιοδοξία οτι η αξιολόγηση θα κλείσει μεχρι το Πάσχα με μέτρα που δε θίγουν τα μικρομεσαία πλειοψηφικά στρώματα κι αφετέρου αναδεικνύει ιδιωτικοποιήσεις και ξένες επενδυσεις που είναι σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να υπογραφεί σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι σε λαμπρή τελετή η συμφωνία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ Α.Ε. στην Cosco Group (Hong Kong) Limited. Είναι ουσιαστικά η πρώτη ιδιωτικοποίηση της Αριστεράς και ακολουθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια. Παράλληλα στις 17/5 αναμένονται τα εγκαίνια του ΤΑΡ, της μεγαλύτερης άμεσης ξένης επένδυσης στην Ελλάδα που θα φέρει 1,6 δισ. ευρώ στη χώρα και θα απασχολήσει σε πρωτη φάση πάνω απο 10 χιλιάδες εργαζομένους.

Επίσης, η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, γιόρτασε την ολοκλήρωση της μεταφοράς του εργοστασίου παραγωγής των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης από το Zug της Ελβετίας (όπου πάνε όλες οι πολυεθνικές για φορολογικούς και άλλους λόγους).

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis + Gyr στην Κόρινθο που έχουν έκταση 55.000 τμ, προστέθηκαν νέα κτίρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία.

Η λειτουργία της νέας μονάδας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, κυρίως για μηχανικούς υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης. Για τις ανάγκες λειτουργίας των γραμμών παραγωγής της νέας μονάδας πραγματοποιήθηκαν προγράμματα επιπρόσθετης εκπαίδευσης στην Ελβετία.

Με την προσθήκη στην παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης και σε συνδυασμό με την παραγωγή των «έξυπνων» μετρητών, αυτόνομων οικιακών μετρητών και ηλεκτρομηχανικών μετρητών, η Landis + Gyr Α.Ε. διευρύνει τις εξαγωγικές της δραστηριότητες προμηθεύοντας από το εργοστάσιο στην Κόρινθο εκατοντάδες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Γ. Α.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman