ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κατάινεν: Οι ελληνικές τράπεζες να εμπλακούν στο Σχέδιο Γιούνκερ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να εμπλακούν άμεσα στην υλοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για το Σχέδιο Γιούνκερ, Γιούρι Κατάινεν, ενώ σημείωσε ότι τα κεφάλαια αυτά αφορούν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μιλώντας στο EurActiv.gr στο περιθώριο εκδήλωσης για το Σχέδιο Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, ο κ. Καιτάνεν υπογράμμισε ότι τα χρήματα του Σχεδίου δεν είναι μόνο για μεγάλες δημόσιες επενδύσεις.

«Το αντίθετο. Τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά χρειάζεται μια ενδιάμεση εμπορική τράπεζα. Για τον σκοπό αυτό θα επισκεφτώ την Ελλάδα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες για να συζητήσω με τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες, τώρα που ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση, μπορούν να αρχίσουν να δανείζουν ξανά με τη στήριξη του EFSI».

Όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα χρειάζεται τις επενδύσεις περισσότερο από κάθε άλλη χώρα. Ιδιαίτερα οι ελληνικές ΜμΕ θεωρεί ότι μπορούν να αποτελέσουν τη «μηχανή» για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο κοντινό μέλλον.

Ο κ. Κατάινεν προετοίμασε για «καλά νέα» που θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες μέρες για την Ελλάδα σε σχέση με τη λειτουργία του EFSΙ στη χώρα και τόνισε ότι σκοπός της επίσκεψής του θα είναι να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τον επιχειρηματικό κόσμο και τις τράπεζες στο θέμα αυτό.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα προσωπικά και για ολόκληρη την Επιτροπή να εξασφαλίσουμε ότι ο EFSI θα λειτουργήσει ομαλά και στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Κατάινεν.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.