ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εκτινάχθηκαν τα... φέσια του Δημοσίου τον Φεβρουάριο

Tweet
Share
Tweet
Share

Στα 2,755 δισ. ευρώ ανήλθαν το Φεβρουάριο τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν προς το Δημόσιο από την αρχή του έτους, έναντι 1,456 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Δηλαδή σε διάστημα 30 ημερών αυξήθηκαν κατά 1,299 δισ. ευρώ, εξέλιξη ενδεικτική του γεγονότος ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζει -προς ικανοποίηση μνημονίου και δανειστών- νέα φορολογικά μέτρα.

Αν στο νέο ληξιπρόθεσμο χρέος προστεθεί και το συσσωρευμένο έως τα τέλη του περασμένου έτους, τότε ο συνολικός λογαριασμός εκτινάσσεται στα 84,154 δισ. ευρώ, ποσό που έχει φτάσει να προσεγγίζει το μισό ΑΕΠ της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων συνολικά, κατά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών αυξήθηκε κατά 2,755 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, τα 2,445 δισ. ευρώ αφορούν αποκλειστικά, φορολογικές οφειλές.

Οι συνολικές οφειλές προς το δημόσιο ανέρχονται στο ποσό των 84,154 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 25% οφείλεται από ΔΕΚΟ, Δημοτικές Επιχειρήσεις και πτωχευμένες εταιρείες.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman