ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συντάξεις: Τσουνάμι μειώσεων-«Τσεκούρι» άνω του 30% σε επικουρικές και κύριες

Tweet
Share
Tweet
Share

Στον βωμό της συμφωνίας και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να θυσιάσει τις συντάξεις των μελλοντικών συνταξιούχων με μειώσεις άνω του 30%, τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις με περικοπές έως και 40%, καθώς και τις συντάξεις χηρείας.

«Τσουνάμι» μειώσεων έρχεται στις επικουρικές με τους δανειστές να κάνουν ελάχιστα βήματα εμπρός και έτσι η κυβέρνηση να εξαναγκάζεται να κάνει πολλά βήματα πίσω. 

Η κυβέρνηση μάλιστα τρέχει να προλάβει το... προσύμφωνο έτσι ώστε να ξεκινήσει η κουβέντα για το χρέος και έτσι οι υποχωρήσεις ίσως γίνουν μεγαλύτερες στο θέμα του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατέθεσε νέα πρόταση με ακόμη χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων στους δανειστές, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ.

Με τη νέα πρόταση, σε περίπτωση που οι καταβαλλόμενες συντάξεις επαναϋπολογιστούν με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης, θα πρέπει να μειωθούν κατά 1,8 δισ. ευρώ.

Για ακόμα μεγαλύτερο συντάξιμο μισθό (άνω των 2.000 ευρώ), οι μειώσεις φθάνουν ή και ξεπερνούν το 30%.

Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε μείωση 1 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ ζητούσε 4 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα δείχνει μεγάλες περικοπές πρώτα απ' όλα στις επικουρικές.

Ο «μπαλτάς» στις επικουρικές με αριθμούς

1142016

Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις

1242016

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.