ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λαγκάρντ: Κάναμε δύο λάθη με την Ελλάδα-Δείξτε περισσότερη αποφασιστικότητα

Tweet
Share
Tweet
Share

Στο γεγονός ότι η Ελλάδα χωρίς προσπάθεια δεν μπορεί να περιμένει να φτιάξουν από μόνα τους τα πράγματα, στάθηκε η επικεφαλής τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, αξιώνοντας μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από την ελληνική ηγεσία, προκειμένου να μεταρρυθμιστεί η εγχώρια οικονομία.

 

«Είμαστε εδώ για να αξιολογούμε τους αριθμούς, τις μεταρρυθμίσεις και το αποτέλεσμα αυτών» επισήμανε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Bloomberg Markets, και πρόσθεσε ότι «στόχος του ΔΝΤ είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας και της οικονομικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας».

Παράλληλα, η επικεφαλής του Ταμείου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ε.Ε. καθώς ο ρόλος της εντός της Ένωσης παραμένει σημαντικός. Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση έχει ενισχύσει αυτή την πεποίθηση, πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ.

Κάνοντας την αυτοκριτική της, υποστήριξε ότι «αναγνωρίσαμε ένα λάθος που έχει να κάνει με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, όπου όλοι (εμείς, οι Ευρωπαίοι και η ΕΚΤ) υποτιμήσαμε την υφεσιακή επίπτωση ορισμένων μέτρων που προτείναμε.Υπερεκτιμήσαμε τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποδεχτεί και να αναλάβει την ιδιοκτησία των μέτρων που χρειάζονταν, γιατί κινηθήκαμε από τη μια κυβέρνηση στην άλλη και στην άλλη και πάντα λεγόταν "δεν είναι πραγματικά το πρόγραμμά μας, δεν ήταν πραγματικά οι μεταρρυθμίσεις μας, δεν είναι στην πραγματικότητα τα μέτρα μας. Επιβλήθηκαν από την τρόικα, βάζοντας όλα τα μέλη στο ίδιο τσουβάλι". Ετσι, πιστεύω ότι αυτό υπερεκτιμήθηκε»

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman