ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Διαπραγμάτευση:Επιστρέφει το ΔΝΤ-Η πρόοδος και οι κόκκινες γραμμές της Λαγκάρντ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τσακαλώτος και Λαγκάρντ συμφώνησαν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στη χώρα μας για να συνεχιστεί εκ νέου η διαπραγμάτευση για το ελληνικό ζήτημα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «συμφώνησαν ότι η ομάδα του ΔΝΤ θα επιστρέψει την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ταμείου για τις διαπραγματεύσεις.

Η πρόοδος και τα «θέλω» του ΔΝΤ

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι συζήτησαν την πρόοδο σχετικά με την τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής του ESM και την ανάγκη να ολοκληρωθεί ταχύτατα.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφερόμενος στη συνάντηση μεταξύ της Γενικής Διευθύντριας του Ταμείου και του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας ανάφερε τα εξής: «Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά την Εαρινή Συνοδό του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Συζήτησαν την πρόοδο σχετικά με την τρέχουσα αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής του ESM για την Ελλάδα και την ανάγκη να έλθει σε μια ταχεία ολοκλήρωση.

Η Γενική Διευθύντρια τόνισε ότι το Ταμείο παραμένει έτοιμο να υποστηρίξει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα βασίζεται σε βιώσιμα, ρεαλιστικά μέτρα και μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους και θα συνοδεύεται από την αναγκαία μείωση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

Η κ. Λαγκάρντ και ο κ Τσακαλώτος συμφώνησαν η ομάδα του ΔΝΤ να επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσει τις συζητήσεις».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.