ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μαύρα σύννεφα στη ΝΔ στην τελική ευθεία για το Συνέδριο

Tweet
Share
Tweet
Share

Στην αρνητική πλευρά της δημοσιότητας, βρίσκεται αναπάντεχα η Συγγρού.

Όσα συνέβησαν στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη ανακάλεσαν τις νωπές, άλλωστε μνήμες της περιπετειώδους εκλογής Προέδρου του κόμματος και αμαυρώνουν το πανηγυρικό κλίμα που επιθυμούσε να δώσει η ηγεσία ενόψει του 10ου Συνεδρίου της ΝΔ που ανοίγει την αυλαία του την προσεχή Πέμπτη και φιλοδοξεί, όπως υπόσχεται το κεντρικό σύνθημα να δώσει οξυγόνο στην Ελλάδα.

Οι εντυπώσεις από το μέγεθος του φιάσκου είναι τόσο ισχυρός, ώστε υποχρεώνουν τον Κ. Μητσοτάκη να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η οποία διεξήχθη υπό άκρως προβληματικές συνθήκες, τινάζοντας στον αέρα την καταστατική συμμετοχή 400 συνέδρων από τη νεολαία στο γαλάζιο συνέδρο.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από τη Συγγρού εντός της ημέρας, δεδομένου ότι ο κύκλος της ηγεσίας φέρεται να ξεκαθαρίζει πως δεν υφίσταται αποτέλεσμα. Την ίδια εκτίμηση απηχούν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της ΔΑΠ και μέλους της ΕΓ της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Αναστασόπουλου για «εκλογές που δεν έγιναν» και «εικονικά αποτελέσματα» με «φανταστικούς αριθμούς ψηφισάντων».

Τα όσα συνέβησαν στη νεολαία, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου, καθώς υπογείως μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των κομματικών φατριών για την αναδιάταξη των εσωκομματικών ισορροπιών και ενώ ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί ακόμα να προσδώσει τη φυσιογνωμία που επιθυμεί στον κουρασμένο κομματικό κορμό.

Είναι ενδεικτικό ότι σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν και στις εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των 66 ΝΟΔΕ. Παρλά την «επαγγελματική αισιοδοξία» των συνεργατών του προέδρου, ότι κυριαρχεί το μήνυμα της ανανέωσης καθώς το 70% των εκλεγέντων είναι νέοι πρόεδροι των νομαρχιακών οργανώσεων, έγινε γνωστό, ότι ελλείψει ενδιαφέροντος, στις μισές περίπου ΝΟΔΕ υπήρχε μόνο μια υποψηφιότητα.

Το σκηνικό μάλιστα «εμπλουτίζουν» καταγγελίες για καταστατικές παραβιάσεις σε ότι αφορά τις επιλογές υποψηφίων και τη διαμόρφωση των εκλεκτορικών σωμάτων, οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν σήμερα από τα αρμόδια όργανα.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman