ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μπόμπολας: Τον Μάιο η απόφαση για έκδοσή του στην Κύπρο

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Διέκοψαν τη σύσκεψη τους οι δικαστές του συμβουλίου εφετών για τις 6 Μαΐου οι οποίο νωρίτερα συζήτησαν το αίτημα των κυπριακών αρχών για έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε να ζητηθούν περαιτέρω στοιχεία από τις κυπριακές αρχές για τις πράξεις που βαρύνουν τον επιχειρηματία σχετικά με τη μορφή και το βαθμό συμμετοχής του στα αδικήματα με τα οποία βαρύνεται.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα εξετάστηκε το αίτημα των κυπριακών αρχών για την έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες με τις οποίες τον βαρύνει η κυπριακή δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα η κυπριακή δικαιοσύνη ζητεί την έκδοση του Λ. Μπόμπολα για επτά αδικήματα μετά τις καταθέσεις τριών πρώην συνεργατών οι οποίοι ενώ αρχικά είχαν καταστεί κατηγορούμενοι στη συνέχεια μετατράπηκαν σε μάρτυρες. Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις ο επιχειρηματίας γνώριζε για τις υπερτιμολογήσεις και τις δωροδοκίες στα έργα της εταιρείας του στην Κύπρο που σχετίζεται με τον ΧΥΤΑ της Πάφου.

Ειδικότερα η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά σε καταγγελίες ότι η εταιρεία Ελλάκτωρ στην οποία είχε ανατεθεί το έργο των σκουπιδιών, υπερχρέωνε το δήμο για την διαχείριση των σκουπιδιών.

Κατά τη σημερινή συζήτηση στο συμβούλιο Εφετών, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του επιχειρηματία υποστήριξαν ότι τα αδικήματα που τον βαρύνουν, εάν έχουν τελεστεί, έχουν τελεστεί στην Ελλάδα και συνεπώς δικαιοδοσία έχουν τα ελληνικά και όχι τα κυπριακά δικαστήρια.

Στην απολογία του ο επιχειρηματίας αρνήθηκε τις κατηγορίες, ζήτησε να δικαστεί στην Ελλάδα και σημείωσε: «Όλη μου η ζωή είναι αυτός ο όμιλος, όπου απασχολούνται 10.000 άτομα. Ο Ελλάκτωρ εκπροσωπεί την Ελλάδα σε πολλές χώρες και είμαστε γνωστοί παγκοσμίως. Βασίζομαι στους συνεργάτες μου, οι διευθυντές των εταιρειών που εντάσσονται στον όμιλο έχουν αυτοτέλεια. Δεν θα μπορούσα εγώ σε 55 εταιρείες να δίνω εντολή για πληρωμές. Εάν έγιναν αυτά που με κατηγορούν τα έκαναν μόνοι τους. Εγώ δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.