ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έκτακτο Eurogroup τη Μ.Εβδομάδα αν υπάρξει «μεγάλη πρόοδος»

Tweet
Share
Tweet
Share

Έκτακτο Eurogroup θα μπορούσε να υπάρξει την επόμενη εβδομάδα σε περίπτωση μεγάλης προόδου στις συζητήσεις με την Αθήνα, χωρίς ωστόσο να είναι πολύ πιθανό αυτό αυτό το σενάριο.

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν αναμένεται συμφωνία ως την Παρασκευή και ότι το καλύτερο σενάριο είναι να έρθουμε κοντά σε βασικά σημεία της αξιολόγησης.

Η πηγή υποστήριξε ότι η πρόταση για το ασφαλιστικό της ελληνικής πλευράς «διαφέρει σημαντικά» από την άποψη των θεσμών. Κατά τον ίδιο, αναφορικά με το θέμα των «προληπτικών μέτρων» η συζήτηση αφορά την νομοθέτησή εκ των προτέρων, αλλά όχι την εφαρμογή.

Όπως είπε, η σειρά με την οποία θα πρέπει να προχωρήσουν τα θέματα έχει ως εξής: συμφωνία στο πακέτο, τα μέτρα, το θέμα των «προληπτικών μέτρων» και μετά τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους.

Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές αναφορικά με το θέμα του χρέους μεταξύ των θεσμών και χωρών της ευρωζώνης. Η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους είναι «ασαφής», καθώς εξαρτάται από οικονομικές παραμέτρους και εκτιμήσεις, συμπλήρωσε. Όπως είπε οι διαφορές αυτές σχετίζονται με τις διαφορετικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική πορεία τις επόμενες δεκαετίες.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι θα μπορέσει να γίνει εκταμίευση με βάση περιορισμένες μεταρρυθμίσεις και αγνοώντας το ΔΝΤ και το θέμα του χρέους.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman