ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στις επικουρικές ζητούν οι δανειστές!

Tweet
Share
Tweet
Share

Χωρίς καμία πρόοδο στο μέτωπο του ασφαλιστικού ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μετά τις 3 τα ξημερώματα, με το κουαρτέτο να απαιτεί μεγαλύτερη μείωση των επικουρικών συντάξεων ακόμα κι αν δώσει το «πράσινο φως» για μικρή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑΕΠ (η νέα ονομασία του ΕΤΕΑ). Έπειτα από 15ωρες συνομιλίες, παρότι στο μέτωπο των έμμεσων φόρων φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση, στα «κόκκινα» δάνεια και στο ασφαλιστικό δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, οι δανειστές δέχονται μικρή αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, η οποία όμως δεν είναι ικανή να ισορροπήσει το εύρος των μειώσεων που απαιτούνται στις επικουρικές συντάξεις.

«Παραμένει η διαφορά, δεν δέχονται αύξηση εισφορών στο ύψος που προτείνουμε εμείς ώστε να μην προχωρήσουμε σε επιπλέον μειώσεις στις επικουρικές» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη διακοπή της διαπραγμάτευσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και το όριο προστασίας των 1.300 ευρώ μικτά (1.170 καθαρά).

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ασφαλιστικό υπάρχει πιθανότητα να κερδίσει κάποιο έδαφος η ελληνική πλευρά για να υποχωρήσει αντίστοιχα στο θέμα των «κόκκινων» δανείων και των ιδιωτικοποιήσεων που καίει τους δανειστές περισσότερο.

Στις 03.00 τα ξημερώματα κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για «ένα διάλειμμα ωρών» και επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων 10.00 το πρωί της Πέμπτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι θα αναζητηθούν λύσεις σε πολιτικό επίπεδο στο Eurogroup, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο σήμερα στη Βουλή, καθώς οι αλλαγές που ζητούν οι Θεσμοί δεν γίνονται δεκτές.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι θα δεχτεί βελτιώσεις, όχι όμως περικοπές, καθώς έχουμε ήδη εξαντλήσει τα όριά μας.

Εμπλοκή υπήρξε και για το θέμα της δημιουργίας εταιρειών διαχείρισης περιουσίας των Ταμείων με τον υπουργό να εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τα συγκεκριμένα άρθρα μέχρι τη συμφωνία.

Πάντως ο κ. Τσακαλώτος και το κουαρτέτο αναχωρούν το απόγευμα της Πέμπτης για το Αμστερνταμ όπου την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιείται το άτυπο Eurogroup της ολλανδικής προεδρίας παρουσία και της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Γ.Α.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman