ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Διαπραγμάτευση: Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου εν’ όψει Eurogroup

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του στο Μαξίμου βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης (3/5/2016) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εν’ όψει του κρίσιμου Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και να αυξήσει την υποστήριξη που έχει εκδηλωθεί από διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έναντι των απαιτήσεων του ΔΝΤ για νομοθέτηση εκ των προτέρων των λεγόμενων προληπτικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη Μεγάλη Πέμπτη την αισιοδοξία του για κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ είχε σημειώσει, μιλώντας σε συνεργάτες του ότι «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και εκτίθενται».

Ο κ. Τσίπρας είχε τονίσει επίσης ότι τη στιγμή αυτή, η θέση της χώρας είναι εντός της Ευρώπης και «οι συμμαχίες υπέρ των ελληνικών θέσεων είναι ισχυρότερες από κάθε άλλη φορά».

Ωστόσο πηγές που έχουν γνώση των εν εξελίξει συζητήσεων κυβέρνησης – θεσμών, δήλωσαν χθες στο Reuters ότι οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που συνεπάγεται ξεκλείδωμα της χρηματοδότησης και ελάφρυνση του χρέους, προχωρούν με αργούς ρυθμούς και δεν είναι πιθανή μια συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Όπως ανέφεραν, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και να συμφωνηθούν τα βήματα που πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει η Αθήνα σε περίπτωση που βγει εκτός δημοσιονομικών στόχων.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.