ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κατρούγκαλος: Όλοι οι απόφοιτοι ΑΕΙ μπαίνουν στο καθεστώς νέων επιστημόνων

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για το ασφαλιστικό ανακοίνωσε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων με σημαντικότερη αυτή που επεκτείνει την ευνοϊκή ρύθμιση για τους επιστήμονες σε όλους τους απόφοιτους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και όχι μόνον σε γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους.

 

Επίσης, κατέθεσε, την αναλογιστική μελέτη η οποία έχει εγκριθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και αφορά τα κύρια ταμεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα - δηλαδή το 90% του ασφαλιστικού συστήματος - κι εκκρεμεί η αναλογιστική μελέτη για το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) λόγω των εκτεταμένων νομοτεχνικών βελτιώσεων, που προέκυψαν κατά τη διαπραγμάτευση και θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε, ότι με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, τα ποσοστά αναπλήρωσης τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις, ξεπερνούν το 102% για τις μικρές και για όλες τις άλλες το 75% λέγοντας πως «Δεν υπάρχει στην Ευρώπη δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που να εξασφαλίζει υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης».

Επίσης υποστήριξε ότι πρόκειται για μία μεταρρύθμιση που στηρίζεται στις αρχές τις ισονομίας και της κοινωνικής Δικαιοσύνης που προστατεύει τους συνταξιούχους.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman