ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Επιμένει στα μέτρα το ΔΝΤ-Όχι στην ελάφρυνση χρέους

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέστρεψε στη γνωστή θέση του, δηλαδή «μεταρρυθμίσεις έναντι ελάφρυνσης χρέους», και θα παραμείνει σ' αυτήν καθώς πιστεύει ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επιβεβαιωθεί η βιωσιμότητα (του χρέους).

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε στο «Εθνος» ότι η γενική διευθύντρια Κρ. Λαγκάρντ δεν θα λάβει μέρος στο έκτακτο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας λόγω άλλων υποχρεώσεων. Θα την αντικαταστήσει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Πολ Τόμσεν, ο οποίος τελικά έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την Ελλάδα εκ μέρους του Ταμείου.

Πηγές στην Ουάσιγκτον θεωρούν πως «και μόνο ότι πραγματοποιείται το Eurogroup είναι μια ελπιδοφόρα εξέλιξη», καθώς πιστεύουν ότι «δεν θα αποφασιζόταν σύγκλησή του αν οι πλευρές δεν ήταν κοντά σε συμφωνία». Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι «ακόμη και αν δεν υπάρξει σε αυτήν τη φάση συμφωνία, θα τεθούν οι βάσεις για ένα επόμενο Eurogroup την αμέσως επόμενη εβδομάδα».

Οι πηγές υποστηρίζουν ότι «υπάρχουν θέματα που πρέπει να συμφωνηθούν και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο επιτόπου και σε πολιτικό επίπεδο σε ένα Eurogroup».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman