ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Spiegel: Το ελληνικό χρέος διχάζει Γαλλία- Γερμανία

Tweet
Share
Tweet
Share

Η συνεδρίαση του Εurogroup της προσεχούς Δευτέρας απειλείται με αποτυχία λόγω ακριβώς του θέματος της ελάφρυνσης του χρέους εκτιμά το έγκυρο γερμανικό περιοδικό DerSpiegel.

Αιτία, όπως σημειώνει η διαφωνία σε επίπεδο κορυφής μεταξύ Γαλλίας- Γερμανίας για το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, το Spiegel αναφέρει πως o Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν υποστηρίζει τις ελαφρύνσεις για την Ελλάδα, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει την ψήφιση των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις απορρίπτει κατηγορηματικά.

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει, επίσης, ότι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί τις απαιτήσεις για τα προληπτικά μέτρα ως πολιτικά ευαίσθητο θέμα.

Ακόμη, σημειώνει πως σύμμαχοι της Γερμανίας είναι η Φινλανδία και η Αυστρία, ενώ, εκτός από τη Γαλλία, την Ελλάδα υποστηρίζει κυρίως η Πορτογαλία. Παράλληλα, επιπρόσθετες δυσκολίες δημιουργεί το γεγονός ότι και το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ ενός πολύ εκτεταμένου κουρέματος του ελληνικού χρέους και κατέθεσε την περασμένη βδομάδα μια νέα πρόταση, η οποία προβλέπει ελάφρυνση του χρέους για πολλά χρόνια.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman