ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το ΤΕΕ απειλεί με διαγραφή, Τσίπρα, Φλαμπουράρη, Φωτίου, Σπίρτζη

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε δυναμικές αντιδράσεις προχωρά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος προειδοποιώντας με πειθαρχικά μέτρα τους βουλευτές-μέλη του που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Μέλη του ΤΕΕ είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Θεανώ Φωτίου, o πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Το ΤΕΕ, σε ανακοίνωσή του, ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου και προειδοποιεί ότι οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τον οικείο Κώδικα Δεοντολογίας, του οποίου, η μη εφαρμογή συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Διαμηνύει μάλιστα, ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, θα αναρτήσει τα ονόματα και τις φωτογραφίες όσων μηχανικών- βουλευτών ψηφίσουν τα μέτρα, για να…μην τους ξεχνάει ο κόσμος!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΕΕ:

«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:

•  Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο

•  Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών

•  Εχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης

•  Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος

•  Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο - και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής

•  Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman