ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
EWG

Επί τάπητος του EWG η λίστα των έμμεσων φόρων

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι έμμεσοι φόροι που θα επιβληθούν από τον Ιούνιο θα βρεθούν επί τάπητος στο EuroWorking Group που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, καθώς και ο προληπτικός μηχανισμός για διόρθωση του ελλείματος και η λύση για το χρέος.

Στο πλαίσιο αυτό, η λίστα των έμμεσων φόρων που θα επιβληθούν σβήνει και ξαναγράφεται διαρκώς, με την κυβέρνηση τώρα να θέλει να επιβληθεί περισσότερος φόρος στην αμόλυβδη βενζίνη για να αποφύγει αυξήσεις στο ντίζελ κίνησης και στη συνδρομητική τηλεόραση. Έτσι ο φόρος στην αμόλυβδη θα αυξηθεί έως 8 ή και 10 λεπτά το λίτρο, για έσοδα 200 εκατ. ευρώ, με τη λιανική τιμή να αγγίζει σχεδόν το 1,50 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις, από την 1η Ιουλίου χιλιάδες προϊόντα θα πωλούνται με ΦΠΑ 24%, έρχονται αυξήσεις Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά, μπύρα, αυξάνονται τα τέλη ταξινόμησης και επιβάλλεται Ειδικός Φόρος στον καφέ, στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και στη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς και Ειδικό Τέλος Διανυκτέρευσης 1 ευρώ/ ανά αστέρι στα ξενοδοχεία και περίπου μισό ευρώ ανά κλειδί στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ωστόσο, μειώνεται ή αποφεύγεται ο φόρος 5% στο Ίντερνετ.

Άγνωστο παραμένει το τι θα συμβεί με την αύξηση του φόρου στα τυχερά παιχνίδια, ο οποίος συνεχώς αλλάζει, αλλά τελικώς το κράτος δεν εισπράττει τα 200 εκατ. που προβλέπονταν για φέτος.

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης περικοπές περίπου 350 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο. Πέρα από το «πάγωμα» των προσλήψεων, θα υπάρξει και «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman