ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μέρκελ σε Σόιμπλε: «Κλείσε το ελληνικό ζήτημα-Να εκταμιευθεί η δόση»

Tweet
Share
Tweet
Share

Την πίεση της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να κλείσει το ελληνικό ζήτημα και να εκταμιευθεί η δόση στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης αντιμετωπίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung.

Όπως μεταδίδει ο ANT1, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμεί να κλείσει το θέμα της Ελλάδας και δεν θέλει νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, αλλά ούτε και παραινέσεις από τον Ομπάμα. Αυτό σημαίνει ότι, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων από την πλευρά της Ελλάδας, για την εκταμίευση της δόσης.

Θετικά μηνύματα εστάλησαν εξάλλου από άλλους Ευρωπαίους, όπως ο πρόεδρος του Eurogroup που εξέφρασε την πεποίθηση ότι, η Ελλάδα και οι δανειστές της μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους στις 24 Μαΐου.

Ο ίδιος ο Σόιμπλε υποστήριξε χθες ότι, είμαστε στο σωστό μονοπάτι για την Ελλάδα και εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία στο Eurogroup.

Στον αντίποδα, ο Φινλανδός Υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, εμφανίστηκε απαισιόδοξος, δηλώνοντας ότι, η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ απέχουν πολύ στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, κάτι που θέτει εν αμφιβόλω την επίτευξη σχετικής συμφωνίας την επόμενη Τρίτη. «Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και να εκταμιεύσουμε δόση 10 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο Στουμπ.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman