ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ: Αισιοδοξία για συμφωνία στο Eurogroup

Tweet
Share
Tweet
Share

Αισιοδοξία ότι αύριο η συνεδρίαση του Eurogroup θα έχει θετική έκβαση σε όλα τα ζητήματα, εκφράστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Στη συνάντηση διάρκειας περίπου 40 λεπτών, αντικείμενο της συζήτησης ήταν το προσφυγικό. 

Συναντήσεις με Αντόνιο Κόστα και Μάικλ Χίγκινς

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα. 

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς, «με έναν παλιό φίλο της Ελλάδας», όπως έγραψε σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter.


Στις 18:00 η συνάντηση με Ερντογάν


Στις 6 το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί επίσης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διμερή συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να του επισημάνει τη σημασία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνέχιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου η συμφωνία να λειτουργεί και να αποδίδει. 
Πέραν του προσφυγικού, θα συζητηθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας και παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman