ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νέα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για να κλείσουν οι εκκρεμότητες

Tweet
Share
Tweet
Share

Συνέχεια των συζητήσεων με νέα τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, αφού έως την Τετάρτη 1η Ιουνίου, θα πρέπει να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες του πολυνομοσχεδίου και να προχωρήσει η αξιολόγηση, με την Αθήνα να σβήνει και να γράφει.

Χθες η συζήτηση κατέληξε σε αδιέξοδο όσον αφορά το ΕΚΑΣ και τα «κόκκινα» δάνεια. Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομιών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονταν όλες οι εκκρεμότητες του μνημονίου, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι υψηλοί τόνοι.

Όπως έγινε γνωστό σημεία τριβής μεταξύ των δύο πλευρών αποτελούν η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ, για το οποίο υπάρχει πρωθυπουργική δέσμευση ότι δεν θα ζητηθεί από τους δικαιούχους και η πώληση των δανείων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται πως σε λίγες ημέρες στη συνεδρίαση της ΕΚΤ θα αποφασιστεί η επαναφορά της εξαίρεσης των ελληνικών ομολόγων ώστε να γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ως ενέχυρα, για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Δηλαδή δάνεια ύψους 10 δισ. ευρώ θα μεταφερθούν από τον ELA στην ΕΚΤ, με σημαντική μείωση του κόστους για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Αυτό συνεπάγεται ότι η συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα πρέπει να συνοδεύεται από καθαρό τοπίο επί των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman