ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Athens Ledra: Λουκέτο στο ιστορικό ξενοδοχείο-Αποχωρούν οι πελάτες

Tweet
Share
Tweet
Share

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν το ξενοδοχείο Athens Ledra.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πελάτες οι οποίοι διαμένουν αυτή την στιγμή στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού ειδοποιήθηκαν αιφνιδίως να αποχωρήσουν, ενώ όσοι έφθασαν σήμερα στο ξενοδοχείο δεν μπορούν να κάνουν «check in» και διοχετεύονται σε άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των 150 περίπου εργαζομένων του ξενοδοχείου, έχουν ακολουθήσει το δρόμο της επίσχεσης με τους τελευταίους να βγαίνουν από 1ης Ιουνίου σε καθεστώς επίσχεσης.

Τι προηγήθηκε

Ο κλοιός για τον όμιλο Παρασκευαΐδη και το ξενοδοχείο Athens Ledra ολοένα και έσφιγγε τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ημερομηνία-ορόσημο για το ξενοδοχείο είναι το πέρας των εκδηλώσεων των Ποσειδωνίων, που πραγματοποιούνται την ερχόμενη εβδομάδα το διάστημα 6- 10 Ιουνίου, ημερομηνίες κατά τις οποίες υπάρχουν αυξημένες πληρότητες συνολικά στα αθηναϊκά ξενοδοχεία λόγω των χιλιάδων επισκεπτών.

Βασικός πιστωτής είναι η Alpha Bank, στην οποία οι οφειλές διαμορφώνονται περίπου στα 33 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Alpha πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να έχει δοθεί λύση μέσα στο καλοκαίρι για το ξενοδοχείο, το οποίο, η ίδια είχε βγάλει σε πλειστηριασμό με μία αξία στα 41,1 εκατ. ευρώ πέρυσι την άνοιξη.

Όσον αφορά τώρα τις κινήσεις από πλευράς της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. του ομίλου Παρασκευαΐδη, επί του παρόντος τηρείται σιγή ιχθύος, παρά τις επανειλημμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και τις οχλήσεις των εργαζομένων ειδικά μέσα στο Μάιο. Οι τελευταίοι, περί τους 150 στον αριθμό, παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου και μετά, χωρίς μάλιστα να έχουν λάβει το δώρο Πάσχα, λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας από το ΙΚΑ και την Alpha Bank.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman