ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι κυβερνητικοί στόχοι για τα «κόκκινα» δάνεια με εγγύηση Δημοσίου

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε ό,τι αφορά στα κόκκινα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου, στόχος της κυβέρνησης είναι η «διάσωση», δηλαδή να μην πουληθούν σε funds, όσων έχουν δοθεί σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων φυσικών καταστροφών (πυρόπληκτα, σεισμόπληκτα κ.λπ.), συνολικού ύψους 1,638 δισ. ευρώ.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το 80% των δανείων αυτών είναι «κόκκινα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο θα επιδιώξει πάση θυσία την εξαίρεση των δανείων αυτών από την πώληση σε funds, καθώς μια διαφορετική εξέλιξη θα δημιουργούσε μείζον θέμα για το προφίλ της κυβέρνησης.

Η διάσωση των δανείων αυτών προβλέπεται σε σχετική τροπολογία που έχει συντάξει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και η οποία, λόγω της απουσίας του Γιώργου Σταθάκη (βρίσκεται στο Παρίσι), έχει δοθεί στον Ευκλείδη Τσακαλώτο να την καταθέσει στη Βουλή. Σημειώνεται ότι υπάρχει και καλύτερη εκδοχή της τροπολογίας αυτής, στην οποία περιλαμβάνονται και ειδικές κατηγορίες δανείων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών. Το αν κατατεθεί αυτή η εκδοχή θα εξαρτηθεί από την αντίδραση των θεσμών.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες κατηγορίες κόκκινων δανείων (σε ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, ιδιωτικές επιχειρήσεις), η κυβέρνηση αποδέχεται την απαίτηση των δανειστών για την άμεση και πλήρη απελευθέρωσή τους, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει σοβαρό δημοσιονομικό κόστος ή αν υπάρξει, θα είναι διαχειρίσιμο.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman