ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζει το EuroWorking Group ενόψει εκταμίευσης

Tweet
Share
Tweet
Share

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (Euroworking Group) για να επικυρώσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες ανέφεραν την Τετάρτη ότι η τηλεδιάσκεψη του EWG μπορεί να γινόταν σήμερα αργά το απόγευμα. Ωστόσο, μετατέθηκε για τη Δευτέρα, προφανώς για να δοθεί ο χρόνος στην ελληνική Βουλή να ψηφίσει όλα τα προαπαιτούμενα, ώστε να υπάρξει θετική εισήγηση των θεσμών προς το ΕWG.

Ειδικότερα, με τη διαπίστωση από το EWG της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης θα εγκριθούν τα τελικά κείμενα και θα σταλούν για επικύρωση στα κοινοβούλια χωρών της ευρωζώνης που προβλέπουν αυτή τη διαδικασία, καθώς και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Η τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα ληφθεί από το ΔΣ του ΕSE μετά από σχετική εισήγηση του γενικού διευθυντή, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, ανέφεραν την Τετάρτη ότι η εκταμίευση της δόσης θα γίνει σε 2-3 εβδομάδες.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman