ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πρόσβαση σε λογαριασμούς Ελλήνων σε 100 χώρες αποκτά η εφορία

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Πρόσβαση σε πληροφορίες για καταθέσεις και λογαριασμούς που έχουν οι Έλληνες στις τράπεζες 100 χωρών του κόσμου θα αποκτήσει η εφορία από την 1η Ιανουαρίου του 2017, καθώς σταδιακά θα αρχίσει να ενεργοποιείται το σύστημα της Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το σύστημα αυτό ρίχνει τα σύνορα του τραπεζικού απορρήτου σε εκατό χώρες, οι οποίες έχουν υπογράψει τη συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, καταρρίπτοντας ακόμα και το άβατο των ελβετικών τραπεζών.

Ο κατάλογος των συνεργάσιμων χωρών διευρύνεται με την Ελλάδα να είναι ήδη μέσα.

Έτσι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα για εισοδήματα, μετοχές, καταθέσεις, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, μερίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον λογαριασμό Ελλήνων από τα νησιά Φερόες έως την Ανγκουίλα και από την Σιγκαπούρη έως την Ελβετία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη αποστολή στοιχείων θα αφορά περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων τα οποία βρίσκονταν το 2016 σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς θεματοφυλακής (ομόλογα, αμοιβαία, μετοχές) σε εξήντα χώρες του κόσμου.

Τα στοιχεία στο πλαίσιο της Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών θα φτάσουν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έως τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Αντίστοιχα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα αποστείλει τα στοιχεία που έχει συλλέξει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδας για φορολογικούς κάτοικους συνεργάσιμων χωρών στον αντίστοιχο σύνδεσμο στο Λίχτενσταιν , στην Ουρουγουάη, στα νησιά Καϋμάν και σε καθεμία από τις χώρες που συμφώνησαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Για το φορολογικό έτος 2016 τα στοιχεία θα κοινοποιηθούν και θα αποσταλούν αντίστοιχα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.