ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Α. Γκουρία: Κάντε μεταρρυθμίσεις και στην αγορά προϊόντων

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε μεταρρυθμίσεις και στην αγορά προϊόντων πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, εκτιμά ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», η εφαρμογή των σημαντικότερων μεταρρυθμίσεων στην αγορά αγαθών μπορεί να τονώσει το πραγματικό ΑΕΠ κατά 4,4% μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η άρση των υπερβολικών ρυθμιστικών κανόνων, που λειτουργούν ως εμπόδια στο επιχειρείν και κρατούν ψηλά τις τιμές, μπορεί να αυξήσει τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τονίζει ότι το άνοιγμα της αγοράς σε κομβικούς τομείς της οικονομίας, όπως η ενέργεια και οι μεταφορές, μπορεί να καταστήσει τη χώρα μας πιο θελκτική για άμεσες ξένες επενδύσεις και να αυξήσει τις εξαγωγές, με άμεσα οφέλη τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών.

«Η Ελλάδα οφείλει να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες, να αυξήσει τον ανταγωνισμό και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Για να το πετύχει αυτό, είναι απαραίτητο να μειώσει την ισχύ των μονοπωλίων ή των ολιγοπωλίων, τον όγκο των ρυθμίσεων καθώς και τις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης», αναφέρει.

Ο κ. Γκουρία στέκεται ακόμα στην ανάγκη να βρεθούν λύσεις στο μέτωπο των «κόκκινων» δανείων, σημειώνοντας πως χρειάζεται να βελτιωθεί η νομοθεσία περί πτωχεύσεων και να εισαχθούν αποτελεσματικά κίνητρα για να μειωθεί ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων πιστώσεων.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα ξαναρχίσει η ροή χρήματος προς την πραγματική οικονομία

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman