ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ρέγκλινγκ: 8 δισ. εξοικονομεί ετησίως η Ελλάδα λόγω ESM

Tweet
Share
Tweet
Share

«Η Ελλάδα δέχεται μια πρωτοφανή αλληλεγγύη από τους εταίρους της από τα οποία κερδίζει 8 δισ. ευρώ το χρόνο, ή 4% του ΑΕΠ της, λόγω των χαμηλών επιτοκίων»

«Περί τα 8 δισεκ. ευρώ εξοικονομούνται ετησίως στην Ελλάδα από τους επωφελείς όρους δανεισμού από το ευρωσύστημα» επισήμανε την Πέμπτη ο επικεφαλής του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM) Κλαους Ρεγκλινγκ μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα δέχεται μια πρωτοφανή αλληλεγγύη από τους εταίρους της από τα οποία κερδίζει 8 δισ. ευρώ το χρόνο, ή 4% του ΑΕΠ της, λόγω των χαμηλών επιτοκίων» τόνισε.

Μιλώντας στο ίδιο φόρουμ ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υπενθύμισε στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις προκείμενου να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη.

Ο κ. Ντραγκι ανάφερε μάλιστα τα παραδείγματα πολλών πολιτικών στην Ευρώπη οι οποίοι τις καθυστερούν παρά το γεγονός ότι το κόστος των καθυστερήσεων τους είναι πολύ υψηλό.

Εντός του μήνα αναμένεται να εκταμιευτεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman