ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κυβέρνηση- ΝΔ ερίζουν τώρα για το «παραιτηθείτε»

Tweet
Share
Tweet
Share

Το κίνημα πολιτών «Παραιτηθείτε» βάζει σε νέα δοκιμασία τις σχέσεις κυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδίως μετά τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλου ο οποίος υποστήριξε ότι κινείται τα όρια της Συνταγματικής ανοχής, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά, «το κίνημα αυτό, είναι το σχέδιο Β' της ΝΔ».

«Η πολιτική καχεξία, η ένδεια προτάσεων και θέσεων αναγκάζουν τη ΝΔ να αναζητά εναγωνίως ατζέντα, πότε αντιγράφοντας τα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και πότε μεταναστεύοντας στη Βενεζουέλα και στη Χιλή του αλήστου μνήμης Πινοσέτ, αντλώντας από εκεί ιδέες για τα εδώ "κινήματα της κατσαρόλας"» λέει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Υπογραμμίζει ότι «το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι αυτονόητο και αναφαίρετο», ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» μιλά για «αντιδραστικά κινήματα που τείνουν να δοκιμάσουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής» και προκαλούν ανησυχία ακόμη και σε «ανθρώπους από τον συντηρητικό χώρο».

Παράλληλα ασκεί σκληρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλή η αντιπολίτευση κύριε Μητσοτάκη, αλλά ας ασκείται με κανόνες και αισθητική», ενώ κάνει λόγο για «εναγκαλισμό του κ. Μητσοτάκη με τα λουλούδια της Ακροδεξιάς». 

Από την πλευρά της η Συγγρού, η ηγεσία της οποίας τηρεί επιφυλακτική στάση προσώρας, έναντι του κινήματος, διαπιστώνοντας την χαμηλή δυναμική του, επισημαίνει ότι το αίτημα για εκλογές δεν μπορεί να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη- άποψη ωστόσο, που όπως εκτιμά το Μαξίμου, βρίσκει αντίθετη την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman