ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

EURO 2016: Παγκόσμια κατακραυγή και αποτροπιασμός για τα επεισόδια

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στη Μασσαλία, παραμονές, αλλά και στη διάρκεια του αγώνα του Β΄ ομίλου του EURO 2016, ανάμεσα στην Αγγλία και στη Ρωσία, έχουν «σημαδέψει» έως τώρα αρνητικά τη διοργάνωση της Γαλλίας.

Ένας Αγγλος οπαδός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Μασσαλίας (φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή), την ώρα που γύρω του εξελίσσονταν τα έκτροπα. Ήταν επόμενο οι «ωμές πράξεις βίας» όπως χαρακτηρίστηκαν, να απασχολήσουν στο σύνολό τους τα σημερινά πρωτοσέλιδα του βρετανικού και του γαλλικού Τύπου. 

Παντού γίνεται εκτενής αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν στο γαλλικό λιμάνι και τα οποία συνεχίστηκαν και στο γήπεδο «Βελοντρόμ» στη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στην Αγγλία και στη Ρωσία, που τελείωσε ισόπαλος, 1-1. 
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου οι σκηνές βίας «εξαπλώθηκαν» και κατά μήκος των Μεσογειακών ακτών και συγκεκριμένα στην πόλη Νις. Εκεί, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, οπαδοί της Βορείου Ιρλανδίας ήρθαν σε σύγκρουση με ντόπιους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άτομα από τις μεταξύ τους συμπλοκές. 
Το βασικό θέμα της «Equipe» είναι χαρακτηριστικό: «Ντροπή» ήταν ο τίτλος της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας, η οποία περιγράφει ως «σκηνή αντάρτικου πόλης» τα επονείδιστα γεγονότα στην παραλιακή μεγαλούπολη. 
Τριάντα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων όπως προαναφέρθηκε ένας Άγγλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. 
«Το Euro ήδη έχει παραδοθεί στον φόβο» προσθέτει η «Equip». Η «Le Parisien» αναφέρει με τη σειρά της «η Γαλλία απέναντι στους χούλιγκαν». 
Το φαινόμενο των χούλιγκανς τρομάζει το αγγλικό ποδόσφαιρο, που στο παρελθόν έχει ζήσει φρικτές καταστάσεις. Οι μνήμες ξύπνησαν και στον βρετανικό Τύπο: «Επιστροφή στα μαύρα χρόνια», τιτλοφορεί το αθλητικό της ένθετο η χθεσινή έκδοση της «Mail on Sunday», ενώ η «Sunday Telegraph» μιλάει για «ντροπή από ταραξίες οπαδούς». 
Για «απειλή της ανθρώπινης ζωής» έκανε λόγο από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπους ντι Ρον, Λοράν Νουνέζ, ενώ θέση για τα όσα συνέβησαν πήραν και οι κυβερνήσεις των Γαλλίας και Ρωσίας. 
Ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, καταδίκασε «την ανεύθυνη κι εσκεμμένη συμπεριφορά των ψευδο- οπαδών» για τα όσα συνέβησαν στη Μασσαλία, ενώ χθες το πρωί ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, τόνισε στο πρακτορείο R-Sport ότι «οι αρχές της χώρας έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα θλιβερά γεγονότα» και προανήγγειλε πρόστιμο από την UEFA στη ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman