ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές δεν θα αργήσουν…

Tweet
Share
Tweet
Share

«Οι εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα από ό,τι λογαριάζετε και οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους» είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την σημερινή συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

Σε αυστηρό τόνο ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν δικαίωμα μόνον οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ στη διαμαρτυρία και προέβλεψε ότι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις θα ενταθούν προσεχώς, περιορίζοντας τον πολιτικό χρόνο της κυβέρνησης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει καταληφθεί από πανικό με αποτέλεσμα να προχωρά σε «χυδαία απαξίωση» και να επιχειρεί τον «ταξικό διχασμό» εναντίον πολιτών που «χωρίς καμία υποκίνηση εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους στις ασκούμενες πολιτικές».

«Αυτοί που στο παρελθόν στοχοποιούσαν όσους δεν διαδήλωναν, σήμερα στοχοποιούν αυτούς που διαδηλώνουν» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι χρειάστηκε απλώς και μόνο η προαναγγελία μίας διαδήλωσης για να βγάλει η κυβέρνηση το αληθινό της πρόσωπο. «Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά» είπε πρόεδρος της ΝΔ και αντέτεινε ότι ο κίνδυνος προέρχεται από όσους «έκαναν τον λαϊκισμό τέχνη και τη χυδαιότητα καθημερινή πρακτική».

«Στήσατε καριέρες στις διαδηλώσεις και τώρα αγανακτείτε» σχολίασε δηκτικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έφερε στο προσκήνιο και την ανάρτηση του αντιεξουσιαστικού χώρου που προανήγγειλε αντισυγκέντρωση.

«Καθιστώ την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα αποκλειστικά υπεύθυνους για την ασφάλεια των πολιτών στη σημερινή διαδήλωση» είπε προειδοποιητικά και συνέστησε ασφάλεια και ψυχραιμία.

Πρόσθεσε στο ίδιο μήκος, ότι η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα βίας.

Και εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος έπεσε πρόσφατα θύμα προπηλακισμού, χαρακτηρίζοντάς τον πιο «ανίκανο και ακατάλληλο υπουργό Υγείας» αλλά διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα πει «καλά του έκαναν». «Εμείς δεν τροφοδοτούμε την οργή» είπε και προέβλεψε ότι οι εκλογές θα έρθουν νωρίτερα απ' ό,τι πιστεύει η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εγκάλεσε όμως, και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στον οποίον καταλόγισε προσωπικές ευθύνες για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου. «Μόλις χθες το βράδυ η κυβέρνηση κατέθεσε “τροπολογία-νομοσχέδιο” 85 σχεδόν σελίδων σε τελείως άσχετο νομοσχέδιο» είπε και επισήμανε ότι η τροπολογία αποσύρθηκε έπειτα από αντιδράσεις βουλευτών.

Αναφερθείς στο τέλος στον συζητούμενο αναπτυξιακό νόμο, δήλωσε την αντίθεσή του, λέγοντας:. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησα ισχυριζόμενη ότι μπορεί να πετύχει δίκαιη ανάπτυξη. Όμως οι πολιτικές της δεν υπηρετούν ούτε την ανάπτυξη, ούτε τη δικαιοσύνη» σημείωσε. Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι ο αναπτυξιακός νόμος δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα στην αγορά.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman