ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τσακαλώτος: Ανάκαμψη σε ένα χρόνο αλλιώς... αποτύχαμε!

Tweet
Share
Tweet
Share

«Θα έχουμε αποτύχει, εάν σ’ ένα χρόνο από τώρα δεν είναι εμφανή τα σημάδια της ανάκαμψης» εξομολογήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «Euronews».

Περιέγραψε στο μήκος αυτό, έναν «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση, ο οποίος περιλαμβάνει όπως είπε, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη δέσμευση για το χρέος. 

«Νομίζω ότι η απόφαση της 24ης Μαΐου οδηγεί στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και στην εκταμίευση της δόσης. Παράλληλα, πετύχαμε μια καλή συμφωνία για το χρέος» είπε μεταξύ άλλων. 

Αναφερθείς ειδικά στο πρόβλημα του χρέους, εξήγησε ότι η απόφαση του Eurogroup προβλέπει με σαφήνεια ότι «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας δεν θα ξεπερνούν το 15%». 

Ερωτηθείς για τα μέτρα λιτότητας, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα ήταν εμπροσθοβαρές και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα «ξεδιπλώσει» προσεχώς την αναπτυξιακή της ατζέντα. 

«Η προσπάθεια μας θα ενισχυθεί από την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ», πρόσθεσε προβλέποντας ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε επιστροφή επενδυτών. 

«Οι πολίτες μας ψήφισαν γιατί ξέρουν ότι θα εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία» τόνισε στη συνέχεια και παρέπεμψε στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και φορολογικού συστήματος. 

Αναφορικά με το Brexit, υποστήριξε ότι «το καλύτερο θα ήταν η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», καθώς «θα υπάρξουν και άλλες φυγόκεντρες δυνάμεις».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman