ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ESM

ESM: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση-Το «πράσινο φως» περιμένει η κυβέρνηση

Tweet
Share
Tweet
Share

Το τυπικό «ok» περιμένει στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να δοθεί η εντολή για την εκταμίευση των «πολυπόθητων» 7,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθεί το Eurogroup το οποίο αναμένεται σύντομο και χωρίς η χώρα μας να βρίσκεται ουσιαστικά στην ατζέντα των συζητήσεων.

Έτσι, αναμένεται να μπει τέλος στην πολύμηνη διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση και να μπουν οι βάσεις για την επόμενη. Τις επόμενες ημέρες οι επικεφαλής των Θεσμών αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα, όχι μόνο για τη συμμετοχή σε συνέδριο που διοργανώνει ο Economist αλλά και για κάποιες επαφές με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να οργανωθεί η διαδικασία των προαπαιτούμενων για τα 2,8 δισ. ευρώ που πρέπει να ολοκληρωθούν ως τον Οκτώβριο καθώς και για μια «μίνι προετοιμασία» της επόμενης αξιολόγησης.

Όπως έλεγε χθες αξιωματούχος που ενημέρωσε για το Eurogroup «είναι η πρώτη ενημέρωση Τύπου στην οποία δεν χρειάζεται να μιλήσω για την Ελλάδα».

Απαντώντας ωστόσο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επικύρωση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και την έγκριση της εκταμίευσης των 7,5 δισ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, σημείωσε πως η συνεδρίαση των διοικητών του ESM αναμένεται να είναι «ομαλή» και χωρίς εκπλήξεις.

Η χώρα προσδοκά την επόμενη εβδομάδα να μπουν στα ταμεία τα πρώτα 7,5 δισ. από τη δόση των 10,3 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας έως το τέλος Οκτωβρίου 2016. 

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman