ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Brexit-Λαγκάρντ: Καλό... κουράγιο στους ψηφοφόρους

Tweet
Share
Tweet
Share

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε σήμερα τους Βρετανούς ψηφοφόρους να έχουν το «κουράγιο» να ψηφίσουν σωστά στο δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χωρίς να τους παροτρύνει συγκεκριμένα να ταχθούν υπέρ της παραμονής, η Λαγκάρντ είπε ότι υπάρχουν ξεκάθαρα επιχειρήματα από τους περισσότερους οικονομολόγους κατά του Brexit.

«Εύχομαι καλό κουράγιο στους συμπολίτες μας Ευρωπαίους από το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στη Βιέννη.

Το ΔΝΤ καθυστέρησε την έκθεσή του για τη βρετανική οικονομία, που είχε προγραμματιστεί να δημοσιοποιηθεί σήμερα, για 24 ώρες λόγω της δολοφονίας της βουλευτή Τζο Κοξ που ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Για τον ίδιο λόγο έχουν ανασταλεί οι εκστρατείες για το δημοψήφισμα.

Η Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ είναι «ουδέτερο» στην ιδιαιτέρως φορτισμένη πολιτική διαμάχη της Βρετανίας αλλά ότι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.«Πραγματικά ελπίζω ότι από την ουδέτερη θέση μας μπορούμε τουλάχιστον να ρίξουμε λίγο φως στην οικονομική αξία της μιας ή της άλλης επιλογής», είπε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι Βρετανοί έχουν επωφεληθεί από την συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman