ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τσίπρας:Ώρα λύσης για το Κυπριακό-Να τηρήσει τη συμφωνία η Τουρκία

Tweet
Share
Tweet
Share

Την αρωγή του ΟΗΕ προκειμένου να τηρηθεί πιστά από τους γείτονες η συμφωνία που υπεγράφη για το προσφυγικό ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Μπαν Κι Μουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στη χώρα μας, αναφέρθηκε στη σημασία της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, ενώ έθεσε και το ζήτημα του Κυπριακού που βρίσκεται σε μία σημαντική περίοδο.

«Είναι καιρός να βρούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Ο ρόλος του ΟΗΕ είναι σημαντικός σε αυτή την κατεύθυνση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα πως χάρη στην συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας έχουν μειωθεί οι ροές προσφύγων, μηδενίζοντας τους θανάτους ανθρώπους στα νερά του Αιγαίου.

Πετύχαμε μία δύσκολη συμφωνία, δίνουμε μάχη να διατηρηθεί. Έχουμε καταφέρει να σταματήσουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και να χάνονται καθημερινά άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου. Ελπίζω ότι και με τη δική σας προσπάθεια θα καταφέρουμε να διατηρηθεί η συγκεκριμένη συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν επισκεπτόμενος το πρωί του Σαββάτου τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα που στάθηκε αρωγός σε πολλούς ανθρώπους στο μεταναστευτικό. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Λέσβο.

«Νομίζω ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την κατάσταση στην Ελλάδα» σημείωσε και έδωσε «συγχαρητήρια για τις μεταρρυθμίσεις και την πολιτική προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα θα μπορεί να επιτύχει την ανάπτυξη».

«Χάρη στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, που δίνουμε μάχη να διατηρηθεί, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τις ροές και να μειώσουμε τις ειδήσεις για τους θανάτους ανθρώπων στη θάλασσα» σημείωσε.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman